Exhibition in Barcelona

.............

Tjaša Iris with Artterre Group

 

21 - 26 April 2008, vernissage 25 April at 18:00

Galeria Zero
Canvis Nous 1
08003
Barcelona
SPAIN

a photo from Galeria Zero

a photo of the salamander of architect Antonio Gaudi at Park Güell in Barcelona.

Tjasa saw it for the first time 18 years ago and it has been since then her major inspiration for the past 18 years. Together with Gaudi's Casa Batllo'.

 

 

More photos from Barcelona exhibition:

A couple of the artists hanging out at the cocktail party with a couple of their loyal fans. Thanks for coming from so far! MORE PHOTOS...

 

ARTterre web site: http://www.derriman.com/ARTterre/

 

 

Text in Catalan :

 Tjaša Iris

 

Una pintura és una superfície analitzada en la qual colors lluents viuen vides autònomes pròpies. El paisatge virtual d’aquest quadre desapareix, dissolt en el joc de colors vívids. Emmarca un univers encès de colors que il·luminen. Energia imaginària extraordinària a través de la qual interpretem, aquestes “finestres virtuals” mostren espais diferents i possibles: un jardí, un espai natural, una vinyeta d’una ciutat.

Arreu hi ha temps per a la vida, un cop i un altre; un espai en què es pot viure amb una visió poètica. Temps que se’ns mostra, esplèndidament i absoluta, com una icona. Un exemple concret de la diversitat de tons d’un somni i un mite que l’artista espera trobar algun dia. Les seves pintures pertanyen a algú que pot dialogar amb els contrastos i no té por de límits precisos ni de formes i colors renovats. Les seves pintures són d’algú que pot respirar sense por, tant en la distància infinita com en els límits de l’espai de la terrassa i la piazza tancada.


La planta en un test, una font, un turó, un palau es converteixen en una arma i una denúncia, així com la ironia de l’argument i la presència única. Les pintures de Tjaša Iris semblen tan fortes com qualsevol espai possible i l’atenció del món sencer. Són una refracció de la llum capturada pel poder d’un cristall.


De nacionalitat eslovena, italiana d’adopció, avui dia viu entre Eslovènia, Itàlia i París. Àvida viatgera, Tjaša Iris captura l’essència dels llocs que visita en vibrants quadres abstractes i captiva l’espectador amb la seva alegre celebració de la vida a través de l’art. El color, que expressa les qualitats emocionals i expressives, és la principal preocupació de la seva pintura. Utilitza els colors amb llibertat i energia: els quadres vibren amb els contrastos de calor i fred, llum i foscor, tons lluents i mats.

Des del punt de vista formal, la pintura de Tjaša Iris representa una síntesi i una continuació del moviment expressionista, el fauvisme, el moviment “Joyist” de Califòrnia anomenat The Society of Six California Colorists, així com de l’ornamentació del Secessionisme i de l’art islàmic de “Les mil-i-una nits”. També s’hi pot percebre un profund estudi de la teoria del color de Johannes Itten, Goethe i Kandinsky.

Però en primer lloc, a més de tot el que hem dit, Tjaša Iris incorpora al nostre món una recerca personal del color única.

 

Angela Rosenthal – crítica d’art

 


Open Daily 11:00-13:00
and again &nbsp16:00-20:00

click on the map for a detailed Barcelona map